De Algemene Periodieke Keuring ofwel de APK is sedert 1985 een door de overheid voorgeschreven verplichte jaarlijkse keuring voor auto’s ouder dan 3 jaar. Tijdens de keuring wordt uw auto hoofdzakelijk gecontroleerd op punten met betrekking tot de verkeersveiligheid en het milieu. Een APK is om die reden geen vervanging voor een onderhoudsbeurt. Een onderhoudsbeurt doet u vooral voor uzelf om de bedrijfszekerheid en het rijcomfort van uw auto te waarborgen.
Mechanic-iStock
Kwaliteit tegen lage kosten is ons uitgangspunt. Uw afspraak voor uw APK, Kleine of Grote onderhoudsbeurt is zo geregeld. Maak via onze website online een afspraak, kies het gewenste auto onderhoud en plan direct een afspraak wanneer het u uitkomt. Uw auto onderhouden? Wij verzorgen dit geheel bij Auto Rio

Tijdens de grote beurt controleert onze monteur uw auto op een groot aantal punten. De motorolie wordt ververst, diverse filters en bougies vervangen en verschillende vloeistoffen worden bijgevuld. De monteur houdt voor u een inspectieformulier bij tijdens de grote beurt, waardoor u goed zicht krijgt op de technische staat van uw auto.

Mechanic-iStock
Is uw auto toe aan nieuwe autobanden? Ga dan naar Auto Rio! Met meer dan 20 bandenmerken in het assortiment heeft u ruime keus in zowel topmerkbanden als goedkope banden van budgetmerken.
Jaarlijks monteren onze bandenspecialisten zeer veel autobanden.
Aan ervaring en expertise bij Auto Rio dus geen gebrek! Of u nu op zoek bent naar zomer-, winter- of all season banden van een A- of B-merk, kom toch gewoon naar Auto Rio!
In 2014 gaf u voor het tweede jaar op rij aan dat u uw zomerbanden het liefst online bestelt bij Auto Rio. Daar zijn wij heel blij mee! Bedankt!
De speciaal opgeleide rem specialisten van Auto Rio staan 6 dagen per week voor u klaar. Welk automerk of type u ook rijdt, onze rem specialisten helpen u weer veilig op weg. Om de staat van uw remmen te bepalen, worden aan de hand van een zorgvuldig samengestelde checklist uw remmen geïnspecteerd. Op de remmen testbank wordt de remvertraging berekend.
De wielen worden gedemonteerd en er wordt bekeken of de dikte van de remschijven voldoet aan de minimale veiligheidseisen. Daarnaast worden de remblokken, remschoenen en remklauwen nagelopen op afwijkingen en wordt de remleiding gecontroleerd op lekkage.
Mechanic-iStock
Mechanic-iStock
Komt de motor van uw auto moeizaam op gang? Tien tegen één dat uw accu niet meer goed werkt. De gemiddelde levensduur van een normale accu is ongeveer zes jaar. Maar wanneer er veel korte ritten worden gemaakt is dit aanzienlijk minder. Auto Rio monteert accu’s tegen vaste lage prijzen.
Als de accu zijn beste tijd heeft gehad, moet deze worden vervangen. De vermogens en afmetingen van accu´s verschillen flink. Auto Rio zorgt ervoor dat u het juiste type voor uw auto krijgt. Accu´s die door Auto Rio worden gemonteerd zijn volledig opgeladen